MSL PHARMA

Linija HYDRAFID

SUHA IN OBČUTLJIVA KOŽA

Notranji in zunanji dejavniki

KEMIČNA SREDSTVA IN FARMAKOLOŠKE TERAPIJE
Agresivna čistila, izdelki z alkalnim pH-jem ali nekatera zdravila poškodujejo celično strukturo in barierno funkcijo kože, kar povzroča izsušitev in občutljivost kože.

HORMONSKE SPREMEMBE
Spremembe ravni hormonov lahko vplivajo na vlaženje kože.

TEMPERATURA
Nenadne spremembe temperature ali ekstremne temperature vplivajo na kožo. Pri zelo nizkih temperaturah se koža odziva tako, da zoži krvne žile in zmanjša izločanje lojnic. Vse to povzroča suho kožo.

GENETSKA PREDISPOZICIJA
Genetska predispozicija vpliva na nekatera kožna obolenja. Prirojeno pomanjkanje filagrina povzroči spremembo barierne funkcije in pojav suhe ali izrazito občutljive kože.

HRANA
Neuravnotežena prehrana lahko povzroči huda neravnovesja ter posledično suho in občutljivo kožo.

ŽIVLJENJSKI SLOG
Stres, kajenje, alkohol, veliko sedenja in spremenjen bioritem spanja lahko posredno poškodujejo ravnovesje kože ter povzročijo izsušitev in  preobčutljivost kože.

Izdelki linije HYDRAFID

FIDERMA_HYDRAFID_cistilni_gel_za_suho_in_obcutljivo_kozo

HYDRAFID Cleansing gel | čistilni gel za suho kožo

Lastnosti: HYDRAFID Cleansing gel ‒ čistilni gel je posebej primeren za čiščenje suhe, izrazito suhe in občutljive kože. Mešanica vlažilnih, pomirjujočih in mehčalnih sestavin obnovi kožo ter ji vrača prožnost in elastičnost. Tekstura je kremna.
Glavne učinkovine: švicarska ledeniška voda, Malva sylvestris (gozdni slezenovec), tokoferol in glicerin ter sladko mandljevo olje.
Navodilo za uporabo: Na vlažno kožo nanesite majhno količino gela HYDRAFID. Vmasirajte in obilno sperite.
Volumen: 200 ml.

FIDERMA_HYDRAFID_vlazilna_krema_za_telo

HYDRAFID Body moisturizer | vlažilna krema za telo

Lastnosti: HYDRAFID Body moisturizer ‒ vlažilna krema za telo je še posebej primerna za vlaženje suhe, zelo suhe in občutljive kože. Mešanica vlažilnih, pomirjujočih in mehčalnih sestavin koži povrne prožnost in elastičnost.
Glavne učinkovine: švicarska ledeniška voda, Helianthus annuus (navadna sončnica), tokoferil acetat, jojobino olje, karitejevo maslo in Cetearyl olivate & Sorbitan olivate.
Navodilo za uporabo: HYDRAFID Body moisturizer nanesite zjutraj in zvečer na popolnoma čisto in suho kožo. Masirajte, dokler se popolnoma ne vpije.
Volumen: 200 ml.

FIDERMA_HYDRAFID_vlazilna_krema_za_obraz

HYDRAFID Face moisturizer | vlažilna krema za obraz

Lastnosti: HYDRAFID Face moisturizer ‒ vlažilna krema za obraz je še posebej primerna za vlaženje suhe, zelo suhe in občutljive kože. Mešanica vlažilnih, pomirjujočih in mehčalnih sestavin koži povrne prožnost in elastičnost.
Glavne učinkovine: švicarska ledeniška voda, jojobino olje, Olivem 1000, tokoferil acetat in karitejevo maslo.
Navodilo za uporabo: HYDRAFID Face moisturizer nanesite zjutraj in zvečer na popolnoma čisto in suho kožo. Masirajte, dokler se popolnoma ne vpije.
Volumen: 50 ml.