Hitri test za določanje vitamina D kiweno

Kiweno Vitamin D rapid test je hitri test za enkratno uporabo za samotestiranje, za kvantitativno določanje vitamina D (25(OH)-vitamina D) iz kapilarne krvi. Ta vrednost omogoča spremljanje stanja vitamina D in odkrivanje morebitnega pomanjkanja ali presežka. V kompletu so 1 testna kaseta, pakirana posebej, z vrečko s sušilom, 1 kartica za test kamere, 2 lanceti, 1 kapilarna cevka, 1 epruveta s pufrom, 1 čistilna krpica, 1 obliž in Navodilo za uporabo.

Dodatno potrebujete pametni telefon, na katerega naložite aplikacijo kiweno Vitamin D, razvito za vrednotenje testa. Test je in vitro diagnostični pripomoček in je namenjen za samotestiranje laikov, starih 18 let ali več. Pri osebah, mlajših od 18 let, lahko test izvede eden od staršev ali skrbnik. V paketu so sestavine za izvedbo enega testiranja za enkratno uporabo. Izvedba testa ne zahteva posebnega strokovnega znanja in se lahko izvaja doma. Za nemoteno izvajanje testa je potrebno imeti na voljo 20 minut časa (naložitev aplikacije na pametni telefon in neprekinjena izvedba testiranja).

 

Kratek povzetek Navodila za uporabo:

  1. Namestitev aplikacije kiweno Vitamin D na pametni telefon.
  2. Kvalifikacija pametnega telefona (po potrebi) in test kamere.
  3. Odvzem vzorca (razkužite konico prsta; se zbodete z lanceto; naredite večjo kapljico krvi; napolnite kapilarno cevko; s kapilarno cevko prebodete folijo na epruveti s pufrom, kapilarno cevko in epruveto močno pritisnite skupaj ter dobro premešajte).
  4. Testno kaseto odstranite iz folije. Odstranite pokrovček iz epruvete. Na vdolbinico za nanos vzorca (S) spustite 3 – 4 kapljice vzorca.
  5. Na pametnem telefonu vklopite odštevalnik časa. Po 15 minutah bo telefon zapiskal. Sedaj imate na razpolago 2 minuti, da poskenirate tesno kaseto. Na telefonu se bo prikazala kvantitativna vrednost meritve 25-hidroksivitamina d.

Poleg navodil za uporabo vas vodi skozi postopek tudi aplikacija kiweno Vitamin D.

Test bo kmalu v lekarnah.

 

Scroll to top