MSL PHARMA

Linija ONIFID

OBOLENJA / NEPRAVILNOSTI NOHTOV

Notranji in zunanji dejavniki

POSEBNE SKUPINE LJUDI Z DOLOČENIMI OBOLENJI IN V RAZLIČNIH DELOVNIH OKOLJIH
Osebe, ki se zdravijo z dializo in zaradi endokrinoloških bolezni, so občutljive na okvare nohtov. Skupine ljudi, ki delajo z določenimi materiali, opremo, v vlažnem in hladnem okolju ter opravljajo fizično delo v različnih delovnih pogojih, imajo pogosteje okužbe in nepravilnosti nohtov.

SLADKORNA BOLEZEN
Zadebelitve in rane na nohtih ter na sosednjih predelih so dejavniki, ki spodbujajo razmnoževanje bakterij in možnost nekroze, povezane s sladkorno boleznijo.

OKUŽBE IN ZDRAVILA ZA ZAVIRANJE IMUNSKE ODZIVNOSTI (IMUNOSUPRESIVI)
Genetika in imunosupresija sta pogojena dejavnika za kolonizacijo kvasovk, glivic in bakterij, saj se z znižanjem števila celic cd4+ ti mikroorganizmi pojavijo na nohtu. Ta postaja vse bolj krhek. Pogost dejavnik je tudi pri bolnikih po presaditvi organov z zdravljenjem s kortikosteroidi, kot tudi pri jemanju peroralnih antibiotikov.

INTENZIVNEJŠE ŠPORTNE AKTIVNOSTI
“Atletsko stopalo”, pridobljeno v športnih centrih, se velikokrat pojavi zaradi uporabe zaprtih čevljev, neustrezne zaščite v toaletnih prostorih in tuših v profesionalnih športih. Poškodbe so lahko povezane tudi s športnimi aktivnostmi.

STAROST
Precej pogosteje se poškodbe nohtov pojavljajo pri starejših kot pri mladih, zlasti na podeželju. Poškodbe nohtov vplivajo na kakovost življenja in s tem povezanim stresom.

DOWNOV SINDROM
Osebe z Downovim sindromom imajo debelejšo, bolj suho in grobo kožo ter pogostejše težave s kožo zaradi imunskih vzrokov. Zaradi tega so okužbe nohtov pogostejše.

OTEŽEVALNI DEJAVNIKI
Pomanjkanje higiene, genetske ali imunološke bolezni v povezavi s stresnim delom ali delom v težjih okoliščinah.

FIDERMA_ONIFID_Hydrogel

ONIFID Hydrogel | hidrogel

Lastnosti: ONIFID Hydrogel je dermokozmetični pomožni izdelek pri zdravljenju spremenjenih nohtov. Regenerira, vlaži in preoblikuje krhke nohte ter ščiti keratin pred zunanjimi vplivi. Na nohtih ustvarja okolje, ki je neprimerno za razmnoževanje gliv in bakterij. Nohti bodo navlaženi, zaščiteni in odpornejši.
Glavne učinkovine: švicarska ledeniška voda, kompleks ksilitola, niacinamid, alantoin, pantenol in pirokton olamin.
Navodilo za uporabo: ONIFID Hydrogel v obdobju treh mesecev nanašajte enkrat dnevno (priporočamo zvečer v postelji) na čiste in suhe nohte. Pustite, da se popolnoma posuši. V primeru stika z očmi jih temeljito sperite. Uporaba pri luskavici ali težjih poškodbah nohtov: Zvečer nohte najprej očistite z UREAFID GEL-om, nato nanesite kremo UREAFID 50, zjutraj nohte sperete s čistilnim gelom UREAFID GEL, jih posušite in nanesite ONIFID HYDROGEL. Počakajte, da se popolnoma posuši. Pred uporabo se posvetujete z dermatologom.
Volumen: 12 ml.