MSL PHARMA

Linija UREAFID

SUHA KOŽA, NAGNJENA K POROŽENEVANJU

Možne klinične manifestacije

IZREDNO SUHA KOŽA ‒ KSEROZA
Zaradi spremenjene kožne bariere se zmanjša zaščita pred patogeni, fizikalnimi in kemični poškodbami, poveča se transepidermalna izguba vode (TEWL), pojavi se dehidracija in posledično bolj ali manj izrazito suha koža.

HIPERKERATOZA
Zadebelitev rožene plasti kože epidermisa je lahko genetsko pogojena (npr. ihtioza), lahko je posledica mikrotravm ali pritiskov (npr. plantarna hiperkeratoza) ali pa je manifestacija drugih bolezni (npr. psoriaze).

IHTIOZA
Dedna dermatoza, za katero je značilna zadebelitev rožene plasti (stratum corneum) z zmanjšanjem ali odsotnostjo granularne plasti. Koža postane suha, kalozna na skoraj celotni površini telesa.

PSORIAZA
Luskavica je kronično ponavljajoča se vnetna bolezen, je nenalezljiva in imunsko pogojena. Prizadene lahko različne dele telesa, prav tako so stopnje resnosti obolenja različne.

PILARNA KERATOZA
Dermatoze, ki jih povzroča obstrukcija mešičkov zaradi keratina, prizadenejo predvsem zgornji del rok in nog ter zunanji del stegen.

Izdelki linije UREAFID

FIDERMA_UREAFID_GEL_gladilni_cistilni_gel

UREAFID GEL | gladilni čistilni gel

Lastnosti: Vlažilni gel, ki uravnava poroženevanje kože, je namenjen za vsakodnevno higieno suhe kože, ki je nagnjena h keratozi. Njegova posebna formula spodbuja nežen piling, hkrati pa ščiti in neguje kožo ter ji daje občutek svežine in udobja.
Glavne učinkovine: švicarska ledeniška voda, oleanska kislina, glicerin, urea in Enantia chlorantha (izvleček iz lubja afriškega drevesa).
Navodilo za uporabo: UREAFID Gel nanesite na vlažno kožo in emulgirajte, nežno masirajte. Gel sperite in kožo posušite. Na kožo nanesite UREAFID 10, UREAFID 30 ali UREAFID 50.
Volumen: 200 ml.

FIDERMA_UREAFID_sampon_proti_luskam

UREAFID Anti-flaking Shampoo | šampon proti luskam

Lastnosti: Šampon proti luskam UREAFID zaradi sestavin, ki pomagajo uravnavati proces luščenja lasišča, pospešuje odstranjevanje lusk, zmanjšuje rdečico in nadzoruje srbenje. Uporabniku zagotavlja umirjeno lasišče in mehke lase.   
Glavne učinkovine: švicarska ledeniška voda, oleanska kislina, tokoferol, urea in Enantia chlorantha (izvleček iz lubja afriškega drevesa).
Navodilo za uporabo: Šampon UREAFID nanesite tri- do štirikrat tedensko na lasišče, nežno masirajte in pustite delovati nekaj minut, nato sperite. V primeru stika z očmi jih temeljito izperite.
Volumen: 150 ml.

FIDERMA_UREAFID_10_mleko_za_telo

UREAFID 10 | mleko za telo

Lastnosti: Mleko za telo UREAFID 10 je namenjeno intenzivnemu vlaženju suhe kože, nagnjene h keratozi. Njegova koncentrirana formula spodbuja obnovo celic, odpravlja luske in ponovno vzpostavi optimalno raven vlaženja. Koža postane mehka, gladka in prožna.
Glavne učinkovine: švicarska ledeniška voda, karitejevo maslo, izvleček iz skorje magnolije, urea, Helianthus annuus (navadna sončnica) in jojobino olje.
Navodilo za uporabo: 1-krat ali 2-krat dnevno nanesite na prizadete dele kože in masirajte, dokler se popolnoma ne vpije. Priporočamo ga tudi za nego razpokanih pet.
Volumen: 200 ml.

FIDERMA_UREAFID_30_krema_za_telo_in_lasisce

UREAFID 30 | krema za telo in lasišče

Lastnosti: UREAFID 30 krema za telo in lasišče učinkuje na način, da zmanjšuje poroženevanje in je primerna za kozmetično obdelavo hiperkeratotičnih površin telesa in lasišča. Je idealna kot pomožno sredstvo pri dermatoloških zdravljenjih. Tekstura je nemastna.
Glavne učinkovine: švicarska ledeniška voda, salicilna kislina, urea, izvleček iz skorje magnolije, Helianthus annuus (navadna sončnica), Ceteryl olivate & Sorbitan olivate, karitejevo maslo in jojobino olje.
Navodilo za uporabo: Kremo za telo in lasišče UREAFID 30 nanesite vsak dan
(zjutraj in zvečer) na prizadete predele (roke, stopala, komolce, kolena, lasišče in poraščene površine). Nežno masirajte, dokler se popolnoma ne vpije.
Volumen: 100 ml.

FIDERMA_UREAFID_50_intenzivna_topikalna_krema

UREAFID 50 | intenzivna topikalna krema

Lastnosti: Intenzivna topikalna krema UREAFID 50 z intenzivnim keratoredukcijskim učinkom je namenjena zmanjševanju zadebelitve kože na omejenih področjih. Je idealna kot pomožno sredstvo pri dermatološkem zdravljenju. Tekstura je nemastna.
Glavne učinkovine: švicarska ledeniška voda, salicilna kislina, karitejevo maslo, urea in Ceteryl olivate & Sorbitan olivate.
Navodilo za uporabo: UREAFID 50 nanesite 1-krat dnevno na prizadeta mesta (plaki, stopala, komolci, kolena, nohti …) z nežnim masiranjem.
Volumen: 50 ml.