MSL PHARMA

Linija SUNFID

ZAŠČITA PRED SONCEM

Notranji in zunanji dejavniki

FOTOTIP
Ljudje s fototipom kože I, II ali III so bolj dovzetni za poškodbe kože kot tisti, ki imajo temnejši fototip, zaradi manjše zmožnosti sinteze melanina.

FARMAKOLOŠKA ZDRAVLJENJA
Poleti ali v času večje izpostavljenosti soncu, morajo biti učinki nekaterih zdravil, ki povzročajo fotosenzibilnost, skrbno kontrolirani. Zaradi tega je nujna varna zaščita pred soncem.

ČAS IZPOSTAVITVE SONCU
Sonce ima nešteto pozitivnih učinkov, vendar tudi nesporne negativne učinke. Te lahko nadzorujemo in se tudi obvarujemo pred njimi s pravilno zaščito in zavestnim izpostavljanjem.

ZEMLJEPISNA ŠIRINA IN ČAS IZPOSTAVLJENOSTI
Intenzivnost UV sevanja je odvisna od časa in geografske lege. Zavedanje o izpostavljanju soncu in odgovorna zaščita sta vedno nujna, da kožo obvarujemo pred resnimi kožnimi boleznimi.

GENETIKA
Družinska anamneza vpliva na tveganje za razvoj nekaterih kožnih bolezni. Imunski sistem in njegovi nadzorni mehanizmi igrajo pri tem pomembno vlogo.

Izdelki linije SUNFID

FIDERMA_SUNFID_brezbarvna_krema_ZF_50_plus

SUNFID Invisible cream SPF 50+ | brezbarvna krema ZF 50+

Lastnosti: Brezbarvna krema SUNFID SPF 50+ nudi zelo visoko zaščito pred soncem, in je namenjena zaščiti kože, zelo občutljivi za UVA in UVB sevanje. Zahvaljujoč mehki teksturi in vlažilnim lastnostim, je primerna za občutljivo kožo. Odporna je na vodo in pesek.
Glavne učinkovine: Tinosorb S, damaščanska vrtnica, tokoferol acetat in vitamin E, Uniprotect® PT-3 (bioaktivni kompleks za zaščito kože pred oksidacijo, ki jo povzročajo UV-žarki), olje iz semen oslada (beli limnant, Limnanthes alba).
Navodilo za uporabo: Brezbarvno kremo SUNFID 50+ enakomerno nanesite na obraz in izpostavljene dele kože pred izpostavljanjem soncu. Nanos redno obnavljajte.
Volumen: 50 ml.

FIDERMA_SUNFID_obarvana_krema_ZF_50_plus

SUNFID Tinted melting cream SPF 50+ | obarvana krema ZF 50+

Lastnosti: Obarvana krema SUNFID ZF 50+ nudi visoko zaščito pred soncem in je primerna za občutljivo in reaktivno kožo. Njena obarvana, mehka in vlažilna tekstura prekrije pigmentne nepravilnosti in koži daje enakomeren izgled. Zahvaljujoč njeni popolni formuli varuje pred prostimi radikali in pomaga preprečevati staranje kože zaradi prekomerne izpostavljenosti sončnim žarkom.
Glavne učinkovine: Tinosorb S, faktorji proti UVA//UVB žarkom, izvleček iz listov svečnikov Senna (Senna alata), pantenol, niacinamid, sladki koren (Glycyrrhiza glabra).
Navodilo za uporabo: Obarvano kremo SUNFID ZF 50+ nanesite enakomerno in v zadostni količini na celoten obraz. Nanos redno in pogosto obnavljajte. Izogibajte se daljšemu izpostavljanju soncu v opoldanskih urah.
Volumen: 50 ml.