MSL PHARMA

Linija ACNEFID

AKNE

Notranji in zunanji dejavniki

ZDRAVILA
Akneiformne izpuščaje (podobni aknam) lahko povzročimo z nekaterimi farmakološkimi zdravljenji. Na splošno so brez komedonov (ogrcev), zanj so značilni tudi nenaden začetek in netipična lokalizacija.

HORMONI
Prekomerna hormonska stimulacija lahko povzroči povečano seborejo in razmnoževanje bakterij s pretežnim pojavom papulo-pustuloznih sprememb.

UV ŽARKI
Intenzivna in nezaščitena izpostavljenost UV-žarkom povečuje zadebelitev kože in spodbuja nastanek ogrcev. Dehidracija zaradi sonca sproži prekomerno tvorbo sebuma, ki olajša kolonizacijo C. acnes (Cutibacterium acnes).

GENETSKA PREDISPOZICIJA
Nivo apolipoproteina A1 v serumu je nižja pri osebah, ki so nagnjene k aknam (Journal of Investigative Dermatology, 119:1317 – 1322, 2002). Pri 81 % bolnikov, kjer se pojavijo akne, izgleda, da so genetsko pogojene.

HRANA
Neuravnotežena prehrana ali prehrana z visokim glikemičnim indeksom lahko poruši pravilno prehransko ravnovesje in spodbujajo nastanek aken.

STRES
Stres je prepoznan kot vzrok za nastanek aken, saj povzroča zvišanje ravni kortizola in inzulina ter posledično prekomerno tvorbo sebuma.

Izdelki linije ACNEFID

ACNEFID Purifying cleansing gel | čistilni gel

Lastnosti: ACNEFID Purifying cleansing gel ‒ čistilni gel je mehko peneč se gel, ki je bil zasnovan tako, da nežno očisti mastno kožo z nepravilnostmi. Njegova formula nežno čisti, normalizira prekomerno izločanje sebuma in ohranja pH kože. Na očiščeno kožo lahko nanesete dermatološka zdravila. Čistilni gel ACNEFID je odličen za čiščenje obraza in telesa.
Glavne učinkovine: deviško moringovo olje, cinkov glukonat, bakrov glukonat, hidrolizirane beljakovine sirotke, glikol distearat.
Navodilo za uporabo: ACNEFID Purifying cleansing gel nanesite vsako jutro in zvečer na vlažno kožo in nežno masirajte. Izperite in posušite.
Volumen: 200 ml.

ACNEFID Purifying scrub | čistilni piling

Lastnosti: ACNEFID Purifying scrub ‒ čistilni piling je negovalna kozmetika, zasnovana za nežno čiščenje mastne kože z nepravilnostmi. Njegova formula nežno čisti, normalizira prekomerno tvorbo sebuma in upošteva pH kože. Očiščena koža je pripravljena za dermatološke terapije. ACNEFID Purifying scrub – čistilni piling gel je odličen za uporabo na obrazu in telesu.
Glavne učinkovine: grobo mleto koruzno zrnje, deviško moringovo olje, beljakovine sirotke, etilheksil glicerin.
Navodilo za uporabo: Čistilni piling ACNEFID Purifying scrub nanesite vsak dan zjutraj in zvečer na vlažno kožo in nežno masirajte. Izperite in posušite. Pri koži z veliko spremembami priporočamo uporabo čistilnega pilinga le enkrat tedensko.
Volumen: 150 ml.

ACNEFID Acne-prone to oily skin emulsion | emulzija za aknasto do mastno kožo

Lastnosti: ACNEFID Intensive care combination to oily skin ‒ intenzivna nega za mešano do mastno kožo je kozmetični izdelek, ki normalizira prekomerno nastajanje sebuma, uravnava diferenciacijo keratinocitov in nadzoruje razmnoževanje bakterij. Njegova uravnotežena formula z nežnim učinkom pilinga zagotavlja popolno vlaženje in blaži draženje.
Glavne učinkovine: deviško moringovo olje, izvleček iz skorje magnolije, organska tapioka, Glycyrrhiza glabra ‒ izvleček korenine (golostebelni sladki koren), glikolna kislina, salicilna kislina.
Navodilo za uporabo: ACNEFID Intensive care combination to oily skin nanesite na očiščeno kožo enkrat na dan, nežno masirajte, dokler se popolnoma ne vpije. V primeru stika z očmi jih obilno sperite.
Volumen: 50 ml.