MSL PHARMA

Linija SEBOFID

SEBOROIČNI DERMATITIS

Notranji in zunanji dejavniki

HIGIENA IN ŠKODLJIVI IZDELKI
Slaba osebna higiena kot tudi uporaba agresivnih ali izrazito penečih se izdelkov povzročita hiperstimulacijo žlez lojnic, kar vodi do prekomerne proizvodnje sebuma.

HORMONSKI DEJAVNIKI
Encim 5-alfa reduktaza, ki je prisoten v žlezah lojnicah, spodbuja žleze k proizvodnji sebuma. Intenzivna dejavnost lahko povzroči hiperseborejo in posledično povečano število mikroorganizmov, ki so odgovorni za toksično in dražeče (iritativno) delovanje.

OBOLENJA
Imunosupresija, virusne okužbe, pankreatitis, parkinsonova bolezen je le nekaj primerov
patoloških stanj, ki povzročajo spremembe v centralnem živčnem sistemu, kar vpliva na
ravnovesje stanja kože.

GENETSKA PREDISPOZICIJA
Genetska predispozicija vpliva na nekatera kožna obolenja. Prirojeno pomanjkanje filagrina povzroči spremembo barierne funkcije in pojav suhe ali izrazito občutljive kože.

PREHRANA
Hrana, ki ji primanjkujejo vitamini in antioksidanti, je bogata z maščobami, ter prekomerno uživanje alkohola, ovirajo ustrezen vnos vodotopnih vitaminov v organizem. Vodotopni vitamini uravnavajo nastajanje sebuma, vse to pa lahko vodi do dekompenzacije organizma.

ŽIVLJENJSKI SLOG
Psihična in fizična napetost, depresija in druga neravnovesja psihofizičnega počutja lahko posredno povečajo izločanje sebuma (hiperseboreja).

Izdelki linije SEBOFID

FIDERMA_SEBOFID_cistilni_gel_za_kozo_proti_luscenju_rdecici_in_srbenju

SEBOFID Anti-flaking cleansing | čistilni gel za nego kože proti
luščenju, rdečici in srbenju

Lastnosti: SEBOFID čistilni gel je namenjen za nego rdečice in lusk na koži. Očisti in pomirja razdraženo kožo ter  nevtralizira prekomerni sebum. Za obraz in telo. Njegova popolna sestava upošteva ravnovesje kože in zagotavlja olajšanje pri srbenju in rdečici.
Glavne učinkovine: švicarska ledeniška voda, oktopiroks, fukoza, galaktoza, galakturonska kislina, tokoferol.
Navodilo za uporabo: SEBOFID Čistilni gel proti luščenju nanesite na vlažno kožo in nežno masirajte. Izperite in nežno osušite.
Volumen: 150 ml.

FIDERMA_SEBOFID_Treatment_cream_negovalna_krema

SEBOFID Treatment cream | negovalna krema

Lastnosti: SEBOFID Treatment cream ‒ negovalna krema je namenjena za nego seboroično luskastih sprememb na obrazu. Njena popolna sestava nevtralizira prekomerni sebum, srbenje in rdečico, ki jo hitro pomiri.
Glavne učinkovine: švicarska ledeniška voda, oktopiroks, fukoza, galaktoza, galakturonska kislina, Sebustop in tapioka.
Navodilo za uporabo: Kremo SEBOFID nanesite na prizadete predele dvakrat na dan, zjutraj in zvečer. V primeru stika z očmi jih obilno sperite.
Volumen: 50 ml.

FIDERMA_SEBOFID_anti_dandruff_shampoo_sampon_proti_prhljaju

SEBOFID Anti-dandruff shampoo | šampon proti prhljaju

Lastnosti: SEBOFID Anti dandruff shampoo ‒ šampon proti prhljaju je namenjen za nego za seboroično luskaste spremembe lasišča. Njegova popolna sestava nevtralizira prekomerni sebum, prhljaj, srbenje in rdečico ter hitro pomiri lasišče.
Glavne učinkovine: švicarska ledeniška voda, fukoza, galaktoza, galakturonska kislina, Cosphaderm (encimska regulacija bakterij, kvasovk in plesni), oktopiroks in Euperlan (sredstvo za odstranjevanja prhljaja iz las).
Navodilo za uporabo: Šampon SEBOFID nanesite na lasišče, emulgirajte in masirajte. Pustite delovati nekaj minut, nato pa ga temeljito izperite. Uporablja se lahko vsak dan kot 4-tedenska nega. V vzdrževalnem obdobju se lahko uporablja
3x tedensko. Uporaba šampona časovno ni omejena.
Volumen: 150 ml.

FIDERMA_SEBOFID_Treatment_spray_negovalno_razprsilo

SEBOFID Treatment spray | negovalno razpršilo

Lastnosti: SEBOFID Treatment spray ‒ razpršilo je namenjen za nego seboroično luskastih sprememb na lasišču, poraščenih delih telesa in na ostalih delih telesa. Njegova popolna sestava nevtralizira prekomerni sebum, srbenje in rdečico ter tako daje hiter občutek ugodja.
Glavne učinkovine: švicarska ledeniška voda, fukoza, galaktoza, galakturonska kislina, Nio-sensyl (s cinkom obogaten izvleček kvasa, magnostin, magnolol/honokiol), oktopiroks in Sebustop.
Navodilo za uporabo: Negovalno razpršilo SEBOFID razpršite na prizadeta mesta dvakrat na dan in pustite, da se posuši. V primeru stika z očmi jih obilno sperite.
Volumen: 50 ml.